Cilj je kuharskih radionica prezentacijom i degustacijom potaknuti djecu da konzumiraju zdrave namirnice
U organizaciji udruge studenata Futuri Magistri i Udruge kuhara Brodsko posavske županije, na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu jučer su održane kuharske radionice za djecu, na kojima su sudjelovali učenice i učenici 3. razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Kako nam je rekla Marta Zečević, predsjednica Udruge studenata i studentica 5. godine ovog Fakulteta, cilj je ovih kuharskih radionica bio prezentacijom i degustacijom zdravih namirnica potaknuti djecu da konzumiraju sve te zdrave proizvode koje inače kod kuće vjerojatno ne bi kušali, poput poriluka, kelja i slično. „Želimo djeci posvijestiti važnost zdrave i pravilne prehrane, s tim da želimo naglasiti da sve namirnice mogu biti zdrave ako ih se jede u umjerenim količinama“, kaže Marta.
Radionice su vodili vrhunski hrvatski kuhari iz Podravke d.d., koja je inače poznata po djeci omiljenim Lino proizvodima, ali i kampanji „Zdravi odmor“, kojom promovira zdravu prehranu djece u hrvatskim školama.
„Nisam prvi puta u Slavonskom Brodu, uvijek rado dolazim u ovaj grad u kojemu, kako vidim, ima puno zainteresirane djece za kuhanje s povrćem i sa žitaricama. Podravka već šest godina radi ovaj projekt 'Zdravi odmor', pa smo u Slavonski Brod došli prikazati dio te naše kampanje, koju provodimo po svim školama u Hrvatskoj. U okviru tog projekta pripremili smo i recepte i normative za tjedne školske jelovnike, kroz cijelu školsku godinu. Cilj nam je u prehranu naše djece vratiti one zdrave, zaboravljene namirnice kao što su ječmena kaša, leća, heljda ili povrće poput kelja i poriluka“ rekao je tom prigodom 'kraljevski kuhar' Zlatko Sedlanić, glavni Podravkin promotor kulinarstva.
U kuharske radionice za djecu koje imaju za cilj promovirati zdravu prehranu uključila se i Udruga kuhara Brodsko posavske županije koja okuplja 50-ak članova. Predsjednik udruge Tihomir Krijan podsjeća kako članovi udruge, vrsni kuhari redovito sudjeluju i na državnim i međunarodnim kulinarskim natjecanjima, te svake godine postižu izvrsne rezultate.
Mališani koji su sudjelovali na kuharskoj radionici naučili su mijesiti tijesto, praviti rezance, pravilno guliti povrće, ribati mrkvu, miješati jelo u tavi, a posebno su bili oduševljeni dolaskom simpatičnog medvjeda Line, glavne maskote Podravkine Lino kuhinje.
Ivica Vlašić
U zahtjevnim uvjetima noći i teškog terena, u okolici utvrde Gračanica ko...
14.12.2025. u 16:00
Dok se godinama upozorava na manjak liječnika obiteljske medicin...
14.12.2025. u 12:00
Udruženje obrtnika Nova Gradiška ovih je dana odalo poseb...
13.12.2025. u 20:00
Nakon što je Grad zbog aktiviranog klizišta u Ulici Brlićev put bi...
13.12.2025. u 16:00
Dok se o prometnoj povezanosti Slavonije godinama govori uglavno...
13.12.2025. u 08:00
U prostoru Gimnazije Matija Mesić danas je održan GMM FEST(IVAL)...
12.12.2025. u 20:00
Slavonija se i ove godine našla na neslavnom vrhu hrvatsk...
12.12.2025. u 17:30
Slavonskobrodska zima ne bi bila potpuna bez dječjeg smijeha i prvih hrabrih kor...
12.12.2025. u 15:00
Zalihe krvi i krvnih pripravaka svih krvnih grupa u posljednjim su danima dosegn...
12.12.2025. u 12:30
Blagdanska atmosfera sinoć je ispunila Matičević centar, gdje je udruga BrodWine...
12.12.2025. u 10:00
— U prvi tren mislili smo da su to čagljevi iz Bosanskog Broda, često se z...
12.12.2025. u 07:30
U sklopu projekta „PanonSTEM“, nastavlja se provedba bogatog program...
11.12.2025. u 17:30
U sklopu projekta „PanonSTEM“, nastavlja se provedba bogatog program...
11.12.2025. u 17:30
U Slavonskom Brodu zauvijek je utihnuo glas čovjeka koji je desetljećima bio jed...
11.12.2025. u 15:00
U Slavonskom Brodu ponovno se aktiviralo klizište – ovaj put na pod...
10.12.2025. u 20:00
U istočnom Kazamatu Tvrđave Brod jučer je svečano otvorena Kuća Djeda Božićnjaka...
10.12.2025. u 17:30