Život

Ukusna i sočna torta od oraha

Autor: 035portal Datum objave: 23.12.2022. u 15:00


 

 

Ova torta poslužit će kao idealan desert nakon nedjeljnog ručka.

 

Torta od oraha vrlo je zasitna, no opet relativno jednostavna za pripremu. Tortu od oraha po ovom receptu možete pripremiti za svega sat vremena, piše Mamin kutak.

 

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

 

Za biskvit:

 

- 10g praška za pecivo
- 10 žlica šećera
- 10 žlica mljevenih oraha
- 7 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice hladne vode
- 3 žlice ulja


 

Za kremu:

- 250g margarina
- 200g šećera u prahu
- 150g crne čokolade
- 6 jaja
- 6 žlica šećera


 

Za sirup:

- 250 ml vode
- 10 žlica šećera


 

Za početak, ugrijte pećnicu na 200°C.

Za biskvit prvo pjenasto umiješajte bjelanjke uz lagano dodavanje šećera te miješajte sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Ulijevajte vodu uz stalno miješanje te dodajte jedan po jedan žumanjak uz stalno miješanje.

Kada umiješate sve žumanjke, dodajte ulje opet uz stalno miješanje te na kraju umiješajte prašak za pecivo, orahe i brašno. Koristite kuhaču kako biste sve dobro pomiješali.

Stavite masni papir u lim za pečenje a zatim smjesu izlijte u lim za pečenje, stavite u pećnicu, smanjite temperaturu na 180°C i pecite oko pola sata.

Ako je biskvit gotov, izvadite biskvit zajedno s papirom iz lima i ostavite da se sve ohladi a kada se biskvit ohladi, maknite papir.

 

Kako biste napravili krenu izmiješajte jaja sa šećerom u staklenoj zdjeli. Stavite vodu da zavrije pa na njoj kuhajte smjesu jaja i šećera, pazeći pri tom da zdjela sa jajima i šećerom ne dodiruje vrelu vodu. Kuhajte tako 15 minuta.

 

Zatim dodajte čokoladu u smjesu i miješajte dok se čokolada ne otopi. Kada se čokolada otopi, maknite sa vatre i pustite da se smjesa ohladi.

Sirup pripremite tako da pomiješajte vodu i šećer te stavite kuhati 5 minuta. Kada je sirup spreman, maknite s vatre i pustite da se ohladi.

 

Margarin koji treba biti sobne temperature pjenasto umiješajte sa šećerom u prahu pa dodajte hladnu smjesu žumanjaka i čokolade. Sve zajedno dobro promiješajte.

 

Nakon toga biskvit vodoravno prerežite na 4 jednaka sloja. Prvu koru prelijte četvrtinom sirupa te pustite da se sirup upije. Kada se sirup upije, koru premažite četvrtinom smjese kreme. Stavite sljedeću koru na prvu i ponavljajte postupak.

 

Na kraju vrh torte ukrasite po želji.

 

Dobar tek!


 


 

Fotografija: Freepik


Kako vidjeti Suze sv. Lovre? Meteorski pljusak dolazi ovog tjedna
Zabava
Kako vidjeti Suze sv. Lovre? Meteorski pljusak dolazi ovog tjedna

Zaljubljenike u noćno nebo i ove godine očekuje jedan od najspektakularnijih sve...

11.08.2025. u 20:00

Hoće li ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto nadmašiti sva očekivanja?
Zabava
Hoće li ovogodišnje Novogradiško glazbeno ljeto nadmašiti sva očekivanja?

NOVA GRADIŠKA – Za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 14. kolovoza,...

11.08.2025. u 16:00

Hoće li Thompson zapjevati i u Vukovaru?
Događanja
Hoće li Thompson zapjevati i u Vukovaru?

Nakon što je Marko Perković Thompson ovog ljeta okupio više od pol...

11.08.2025. u 08:00

U Mucvanju k'o u malom Beču
101 brodska priča Zvonimira Toldija
U Mucvanju k'o u malom Beču

  Netočna je tvrdnja brodskog kroničara Josipa Joze Koprivčevića da ulice...

10.08.2025. u 20:00

Učenici sada vježbaju na stroju vrijednom tisuće eura
Škola
Učenici sada vježbaju na stroju vrijednom tisuće eura

Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod dobila je vrijedno pojačanje...

09.08.2025. u 14:00

Poloj dobio ´čistu peticu´
Servisne informacije
Poloj dobio ´čistu peticu´

Nakon posljednjih laboratorijskih analiza, koje su provedene 6. kolovoza 2025. g...

08.08.2025. u 19:54

Nalog za rušenje izdan još 2024. – gdje je zapelo? Kome odgovara status quo u Oriovcu?
Priče
Nalog za rušenje izdan još 2024. – gdje je zapelo? Kome odgovara status quo u Oriovcu?

ORIOVAC – Šest mjeseci nakon što je 035portal razotkrio afer...

08.08.2025. u 12:00

Ni noći više nisu svježe: Tropske temperature i nakon zalaska sunca
Radar
Ni noći više nisu svježe: Tropske temperature i nakon zalaska sunca

Iako je početak kolovoza tradicionalno rezerviran za visoke temperature, ono &sc...

08.08.2025. u 08:00

J*bote, kol’ko nas ima!
Radar
J*bote, kol’ko nas ima!

Dragi naši čitatelji, prijatelji, suradnici, kolege i susjedi, 035 porta...

07.08.2025. u 18:00

Došao mu prijetiti na kućni prag pa ga kasnije napao u policijskoj postaji
Radar
Došao mu prijetiti na kućni prag pa ga kasnije napao u policijskoj postaji

OKUČANI, 06. kolovoza- Slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog mladića i njeg...

07.08.2025. u 12:00

Tradicionalna regata u Dolini ponovno spojila branitelje i mještane
Događanja
Tradicionalna regata u Dolini ponovno spojila branitelje i mještane

DOLINA, 5. kolovoza 2025. – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti...

06.08.2025. u 18:00

Brođanin pogrešno osuđen za ratni zločin – lažni svjedok sve priznao
Priče
Brođanin pogrešno osuđen za ratni zločin – lažni svjedok sve priznao

"Zbog svoje savjesti i iskazivanja istine" – tim je riječima Borko Trivuno...

06.08.2025. u 16:00

Brođani dostojanstveno obilježili 30. obljetnicu ´Oluje´
Događanja
Brođani dostojanstveno obilježili 30. obljetnicu ´Oluje´

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih bran...

06.08.2025. u 08:00

´Crvena kuća´ i njen graditelj
101 brodska priča Zvonimira Toldija
´Crvena kuća´ i njen graditelj

„CRVENA KUĆA“ I NJEN GRADITELJ U obitelji Kovačević se prepričavalo...

05.08.2025. u 20:00

Obuka kakvu Europa tek uvodi –  Nova Gradiška već primjenjuje
Priče
Obuka kakvu Europa tek uvodi – Nova Gradiška već primjenjuje

U vremenu kada energetska tranzicija postaje globalni imperativ, vodik sve snažn...

04.08.2025. u 18:00

Modernizacija na razini zapadnoeuropskih klinika
Zdravlje
Modernizacija na razini zapadnoeuropskih klinika

SLAVONSKI BROD – Unutar Opće bolnice Dr. Josip Benčević uspješno je...

04.08.2025. u 12:00

;