Dobar tek!
ako sam zadovoljna ovim receptom,meni je jednostavno savršen.Štrudlice su sočne,mirisne,fineeeee u bilo kojoj kombinaciji.Pravila sam ih sa višnjama,kruškama,trešnjama,možete kao nadjev staviti bundevu i malo cimeta,sir,orahe što god volite. Kada se ispeče trebate čekati da se ohladi i poslužiti ako možete čekati da se ohladi jer taj miris mmmmmmm……uvijek ali uvijek se opečem jer jednostavno ne mogu čekati da se ohladi…ma nema šanse !!!
SLATKE ŠTRUDLICE SA VIŠNJAMA I KRUŠKAMA
za 3 štrudle, trajanje pripreme 60 minuta
POTREBNO;
12 tankih kora za savijače (pite) oko 1/2 kg
300 g višanja(il inekog drugog voća borovnice, trešnje, ribane jabuke) ili sir
150 g krušaka-ja sam stavila kruške iz kompota
3 jaja
4 dcl tekućeg jogurta(dalje ta ista čaša od jogurta je za mjeru )
2 čaše šećera
2 čaše griza
2 vanilin šećera
1 čaša ulja
1 prašak za pecivo
obavezno ribana korica limuna-ja imam domaći koji nije šprican
1 žličica arome vanilije
prstohvat cimeta za kruške
1 kockica maslaca za premazati štrudle
PRIPREMA
Umutiti jaja,šećer i vanilin šećer sa pjenjačom 2-3 minute,pa redom dodavati jogurt,griz,prašak za pecivo,ulje,aromu vanilije i ribanu koricu limuna (ako imam domaći limun ako ne onda stavim onaj citro iz vrećice malo,aromu limuna).Sve dobro promješajte i smjesa je spremna.
Uzmite 1 koru za savijače i na nju obilato nanesite 6-7 velikih žlica smjese,prekriti drugom korom i opet premazati sa smjesom,prekriti 3 korom i ponovno smjesa,prekriti 4 korom i na nju staviti samo 2 žlice smjese i na početak kore nadjev višnje i pažljivo,lagano i bez pritiskanja zarolati i prebaciti u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ponoviti postupak sa preostalih 8 kora.
Ja sam napravila 2 štrudle sa nadjevom od višanja i jednu sa nadjevom od krušaka.
Višnje se ne šećere,ni kruške također jedino u kruške dodati malo cimeta za aromu …
Kada ste srolali sve 3 štrudle i stavili ih na papir za pečenje premažite ih sa kockicom otopljenog maslaca.
Stavite peći u ugrijanu pećnicu na 200 C 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu boju.
Eh sada slijedi najteži dio kada su pečene prekrite ih krpom i ostavite da se ohlade (nema šanseee)
I pospite šećerom u prahu.
Savijača sa višnjama je poslužena sa kuglicom sladoleda vanilija burbon i kriškom domaćeg limuna.
Savijača sa kruškama uz dodatak malo cimeta i kruške iz kompota ….
Uživajte u štrudlicama,nadam se da će Vam se svidjeti…do idućeg recepta iz Kuhinje ispod duge
Zaljubljenike u noćno nebo i ove godine očekuje jedan od najspektakularnijih sve...
11.08.2025. u 20:00
NOVA GRADIŠKA – Za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 14. kolovoza,...
11.08.2025. u 16:00
Nakon što je Marko Perković Thompson ovog ljeta okupio više od pol...
11.08.2025. u 08:00
Netočna je tvrdnja brodskog kroničara Josipa Joze Koprivčevića da ulice...
10.08.2025. u 20:00
Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod dobila je vrijedno pojačanje...
09.08.2025. u 14:00
Nakon posljednjih laboratorijskih analiza, koje su provedene 6. kolovoza 2025. g...
08.08.2025. u 19:54
ORIOVAC – Šest mjeseci nakon što je 035portal razotkrio afer...
08.08.2025. u 12:00
Iako je početak kolovoza tradicionalno rezerviran za visoke temperature, ono &sc...
08.08.2025. u 08:00
Dragi naši čitatelji, prijatelji, suradnici, kolege i susjedi, 035 porta...
07.08.2025. u 18:00
OKUČANI, 06. kolovoza- Slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog mladića i njeg...
07.08.2025. u 12:00
DOLINA, 5. kolovoza 2025. – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti...
06.08.2025. u 18:00
"Zbog svoje savjesti i iskazivanja istine" – tim je riječima Borko Trivuno...
06.08.2025. u 16:00
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih bran...
06.08.2025. u 08:00
„CRVENA KUĆA“ I NJEN GRADITELJ U obitelji Kovačević se prepričavalo...
05.08.2025. u 20:00
U vremenu kada energetska tranzicija postaje globalni imperativ, vodik sve snažn...
04.08.2025. u 18:00
SLAVONSKI BROD – Unutar Opće bolnice Dr. Josip Benčević uspješno je...
04.08.2025. u 12:00