Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
Slavonski Brod – Od srijede, 13. kolovoza 2025. godine, stanovnici Slavons...
12.08.2025. u 20:30
Zaljubljenike u noćno nebo i ove godine očekuje jedan od najspektakularnijih sve...
11.08.2025. u 20:00
NOVA GRADIŠKA – Za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 14. kolovoza,...
11.08.2025. u 16:00
Nakon što je Marko Perković Thompson ovog ljeta okupio više od pol...
11.08.2025. u 08:00
Netočna je tvrdnja brodskog kroničara Josipa Joze Koprivčevića da ulice...
10.08.2025. u 20:00
Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod dobila je vrijedno pojačanje...
09.08.2025. u 14:00
Nakon posljednjih laboratorijskih analiza, koje su provedene 6. kolovoza 2025. g...
08.08.2025. u 19:54
ORIOVAC – Šest mjeseci nakon što je 035portal razotkrio afer...
08.08.2025. u 12:00
Iako je početak kolovoza tradicionalno rezerviran za visoke temperature, ono &sc...
08.08.2025. u 08:00
Dragi naši čitatelji, prijatelji, suradnici, kolege i susjedi, 035 porta...
07.08.2025. u 18:00
OKUČANI, 06. kolovoza- Slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog mladića i njeg...
07.08.2025. u 12:00
DOLINA, 5. kolovoza 2025. – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti...
06.08.2025. u 18:00
"Zbog svoje savjesti i iskazivanja istine" – tim je riječima Borko Trivuno...
06.08.2025. u 16:00
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih bran...
06.08.2025. u 08:00
„CRVENA KUĆA“ I NJEN GRADITELJ U obitelji Kovačević se prepričavalo...
05.08.2025. u 20:00
U vremenu kada energetska tranzicija postaje globalni imperativ, vodik sve snažn...
04.08.2025. u 18:00