Dobar tek!
Današnji ručak je bio Lornin odabir, jer nije bila kući cijeli tjedan. Išla je u Švicarsku kod moje tete Dubi. Teta odlično kuha i ugađa sa specijalitetima. Živi u Dietikonu koji se nalazi u blizini Zuricha i pripada njemačkom kantonu, moj tetak Dino je iz talijanskog kantona, teta je Hrvatica, zašto nabrajam…pogađate?., teta kuha sve kuhinje i zaista je vješta u tome. Pomislila sam, možda je teta preuzela moju titulu”naj kuharice” u Lorninom stomačiću, zato punom spremom idem natrag po titulu :)
Kad sam pitala Lornu što želi za nedjeljni ručak, kao iz topa je rekla “tortilje!” . Tortilje su svima u kući draga klopa. Najviše ih volimo jesti sa mesom junetine,.. a junetina, eee to je posebna priča. Uzmem meso od ruže bude žilavo, uzmem od buta bude žilavo, lopatica, ma sve isto, i onda odlučim naći recept za omekšavanje mesa junetine iii sad kupim bilo koji crveni dio, napravim svoje tajne omekšavanja i tadadadan(zvonce) bude apsolutno savršeno.
punjenje tortilja sa junetinom i puuno šarenog povrća + namaz za tortilju
za 4 osobe priprema 20 min. + 25min.
potrebno:
500g junetine, žuta babura, crvena babura, poriluk (pola ako je veći), pola ljubičastog luka(srednji), pola srebrnca(srednji), komadić domaće kobasice, 2-3 žlice maslaca, 250g crvenog graha(konzerva), 250g kukuruza(konzerva), grčki jogurt, majoneza sa chilli paprikom, tortilje, sol, biber
priprema:junetinu smo izrezali na trakice, uklonili žilice ako postoje i prethono smo ju omekšali, stavljamo na grill tavu i pečemo sa jedne i druge strane.
Paprike crvenu i žutu izrežemo na kockice, luk i poriluk na trakice(mjesece), grah i kukuruz ocjedimo i izvadimo iz konzerve
.jpg)
U zagrijan wok stavljamo maslac, kad se počne topiti dodajemo komadiće domaće kobasice. Kad kobasica počne puštati boju dodajemo poriluk, ljubičasti luk i srebrnac. Nakon što luk lagano postakli dodajemo papriku i posolim. Mješamo ja jačoj vatri. Povrće treba biti lagano mekano ili al dente, nikako ga ne radim do kašastog oblika. Nakon što je postalo lagano mekano dodajem crveni grah i kukuruz, promješam još koji krug i gotovo. Dodajem grillano meso u povrće i dobro promješam.
Tortilje smo kupili gotove, iako se svakako moraju dodatno propeći na tavici. Svaku tortilju najprije pomoćim na sekund pod pipu, jednu pa drugu stranu i stavljam ih na zagrijanu tavicu (onu za palačinke). Brzo su gotove, zato ih okrećite!
Današnji namaz na tortilju bio je mješavina grčkog jogurta i vrlo malo majoneze sa chilli paprikom i malo papra.
Meso je bilo savršeno, kombinacija povrća dobro odmjerena, okusi predobri!
Probajte i vi!
.jpg)
Pozdrav iz Kuhinje ispod duge.
Udruženje obrtnika Nova Gradiška ovih je dana odalo poseb...
13.12.2025. u 20:00
Nakon što je Grad zbog aktiviranog klizišta u Ulici Brlićev put bi...
13.12.2025. u 16:00
Dok se o prometnoj povezanosti Slavonije godinama govori uglavno...
13.12.2025. u 08:00
U prostoru Gimnazije Matija Mesić danas je održan GMM FEST(IVAL)...
12.12.2025. u 20:00
Slavonija se i ove godine našla na neslavnom vrhu hrvatsk...
12.12.2025. u 17:30
Slavonskobrodska zima ne bi bila potpuna bez dječjeg smijeha i prvih hrabrih kor...
12.12.2025. u 15:00
Zalihe krvi i krvnih pripravaka svih krvnih grupa u posljednjim su danima dosegn...
12.12.2025. u 12:30
Blagdanska atmosfera sinoć je ispunila Matičević centar, gdje je udruga BrodWine...
12.12.2025. u 10:00
— U prvi tren mislili smo da su to čagljevi iz Bosanskog Broda, često se z...
12.12.2025. u 07:30
U sklopu projekta „PanonSTEM“, nastavlja se provedba bogatog program...
11.12.2025. u 17:30
U sklopu projekta „PanonSTEM“, nastavlja se provedba bogatog program...
11.12.2025. u 17:30
U Slavonskom Brodu zauvijek je utihnuo glas čovjeka koji je desetljećima bio jed...
11.12.2025. u 15:00
U Slavonskom Brodu ponovno se aktiviralo klizište – ovaj put na pod...
10.12.2025. u 20:00
U istočnom Kazamatu Tvrđave Brod jučer je svečano otvorena Kuća Djeda Božićnjaka...
10.12.2025. u 17:30
Zbog izvođenja radova izvanrednog održavanja, Hrvatske ceste donijele su odluku...
09.12.2025. u 20:00
Slavonski Brod danas je dobio novu Gradsku ljekarnu na jednoj od najreprezentati...
09.12.2025. u 15:00