Studij Gastronomije iznjedrit će novu generaciju vrhunskih kuhara
Poznato je da Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija, a rast i razvoj temelji joj se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom lokalne gastronomije i enologije.
Visoka škola Aspira iz Splita kroz svoje studijske programe, ali i one cjeloživotnog obrazovanja, obrazuje nositelje razvoja hrvatskog turizma.
Uz vrlo atraktivan program usavršavanja za Menadžera hrane i pića, Visoka škola Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje, Gastronomiju. Studenti će u okviru studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda, upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti. Kroz modernu nastavu upoznat će mnoge ugledne chefove, među kojima Hrvoja Zirojevića, Branka Ognjenovića i Antuna Niševića, sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatskih tradicionalnih gastro-enoloških proizvoda. Učit će i od i nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića te Tonćija Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.
Studijsko usmjerenje Gastronomija je kreirano u suradnji s uglednim stručnjacima s bogatim međunarodnim iskustvom u ovom području turizma i gospodarstva općenito, a koji će biti nositelji kolegija ovog vrlo atraktivnog programa potpuno prilagođenog potrebama tržišta. Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove u ovom području.
Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, turizma i gospodarstva općenito, čime će biti obogaćeni i onim vještinama koje će moći primjenjivati u najzahtijevnijim situacijama pred kojima će se nalaziti tijekom obavaljanja svojih profesionalnih zadataka.
I ovog ljeta, Hrvatske željeznice uvode noćne sezonske vlakove koji će svakodnev...
23.06.2025. u 20:00
Slavonski Brod/Nova Gradiška – I dok se građani mjesecima, pa i god...
23.06.2025. u 14:00
Kad upitate Brođane koji su pedesetih i na početku šezdesetih godina pro&...
22.06.2025. u 20:00
Građani u panici: Krediti sve teže dostupni, kupnja stana mnogima postaje nedost...
22.06.2025. u 11:00
Trgovački lanac Spar Hrvatska opozvao je prehrambeni proizvod s polica svojih tr...
21.06.2025. u 14:00
POŽEGA – Neuobičajena pojava na nebu iznad Požege u petak...
21.06.2025. u 11:00
I ovog ljeta Grad Slavonski Brod, u suradnji sa Zajednicom spo...
21.06.2025. u 08:00
Zagreb/ Nova Gradiška – Među gotovo 500 najboljih učenika iz cijele...
20.06.2025. u 18:00
Iako kalendarsko ljeto tek počinje, Slavonski Brod i ostatak Slavonije već se pr...
20.06.2025. u 10:00
JADRANSKA STRAŽA NA SAVI Na brodskoj Državnoj realnoj gimnaziji postoja...
19.06.2025. u 20:00
Na području Policijske uprave brodsko-posavske ovog se tjedna, od 16. do 22. lip...
19.06.2025. u 14:00
SLAVONSKI BROD – Nakon prošlogodišnje premijere koja je nadm...
18.06.2025. u 20:00
Na blagdan Tijelova, u četvrtak 19. lipnja 2025. godine, vjernici diljem Hrvatsk...
18.06.2025. u 18:00
STRMAC – U Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb „S...
18.06.2025. u 16:00
Turistička zajednica područja „Slavonski Brod – Posavina“ pod...
17.06.2025. u 18:00
SLAVONSKI BROD – Putovanje učenika viših razreda Osnovne ško...
17.06.2025. u 16:00