Studij Gastronomije iznjedrit će novu generaciju vrhunskih kuhara
Poznato je da Hrvatska uspješno gradi poziciju jedne od najbrže rastućih mediteranskih gourmet destinacija, a rast i razvoj temelji joj se na bogatoj gastro-enološkoj tradiciji te rastućoj ponudi ugostiteljskih objekata s vrhunskom ponudom lokalne gastronomije i enologije.
Visoka škola Aspira iz Splita kroz svoje studijske programe, ali i one cjeloživotnog obrazovanja, obrazuje nositelje razvoja hrvatskog turizma.
Uz vrlo atraktivan program usavršavanja za Menadžera hrane i pića, Visoka škola Aspira je u okviru preddiplomskog studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu pokrenula novo studijsko usmjerenje, Gastronomiju. Studenti će u okviru studija shvatiti važnost gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja, upoznati se sa tehnikama i poviješću kuhanja različitih svjetskih kuhinja, raditi na oblikovanju vrhunskih gastronomskih proizvoda, upoznati moderne kulinarske trendove i naučiti ih primijeniti. Kroz modernu nastavu upoznat će mnoge ugledne chefove, među kojima Hrvoja Zirojevića, Branka Ognjenovića i Antuna Niševića, sudjelovati na njihovim seminarima i radionicama, a naučena znanja primjenjivat će u moderno opremljenim kuhinjama te će kroz terensku nastavu steći posebno iskustvo upoznavanja hrvatskih tradicionalnih gastro-enoloških proizvoda. Učit će i od i nagrađivanih sommeliera poput Siniše Koceića, barmena Jure Vojkovića te Tonćija Drlje koji će ih upoznati sa suvremenim trendovima u posluživanju.
Studijsko usmjerenje Gastronomija je kreirano u suradnji s uglednim stručnjacima s bogatim međunarodnim iskustvom u ovom području turizma i gospodarstva općenito, a koji će biti nositelji kolegija ovog vrlo atraktivnog programa potpuno prilagođenog potrebama tržišta. Obrazovanje budućih nositelja razvoja hrvatske gastronomije i enologije prati aktualna svjetska kretanja i trendove u ovom području.
Tijekom nastave, radionica, seminara, projekata i vježbi studenti će stjecati vrijedna praktična znanja od istaknutih domaćih i inozemnih stručnjaka iz područja gastronomije, enologije, turizma i gospodarstva općenito, čime će biti obogaćeni i onim vještinama koje će moći primjenjivati u najzahtijevnijim situacijama pred kojima će se nalaziti tijekom obavaljanja svojih profesionalnih zadataka.
Pocrvenio je alergijski semafor Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske župan...
13.08.2025. u 16:30
Dok gradska vlast u Slavonskom Brodu i dalje javno prepričava svoju verziju prič...
13.08.2025. u 11:20
Slavonski Brod – Od srijede, 13. kolovoza 2025. godine, stanovnici Slavons...
12.08.2025. u 20:30
Zaljubljenike u noćno nebo i ove godine očekuje jedan od najspektakularnijih sve...
11.08.2025. u 20:00
NOVA GRADIŠKA – Za nekoliko dana, točnije u četvrtak, 14. kolovoza,...
11.08.2025. u 16:00
Nakon što je Marko Perković Thompson ovog ljeta okupio više od pol...
11.08.2025. u 08:00
Netočna je tvrdnja brodskog kroničara Josipa Joze Koprivčevića da ulice...
10.08.2025. u 20:00
Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod dobila je vrijedno pojačanje...
09.08.2025. u 14:00
Nakon posljednjih laboratorijskih analiza, koje su provedene 6. kolovoza 2025. g...
08.08.2025. u 19:54
ORIOVAC – Šest mjeseci nakon što je 035portal razotkrio afer...
08.08.2025. u 12:00
Iako je početak kolovoza tradicionalno rezerviran za visoke temperature, ono &sc...
08.08.2025. u 08:00
Dragi naši čitatelji, prijatelji, suradnici, kolege i susjedi, 035 porta...
07.08.2025. u 18:00
OKUČANI, 06. kolovoza- Slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog mladića i njeg...
07.08.2025. u 12:00
DOLINA, 5. kolovoza 2025. – U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti...
06.08.2025. u 18:00
"Zbog svoje savjesti i iskazivanja istine" – tim je riječima Borko Trivuno...
06.08.2025. u 16:00
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih bran...
06.08.2025. u 08:00